Черноморски миди на фурна

19/01/2019
Tencho Tenchev
отTencho TenchevНовак3
"А най-вкусните миди се готвят така - много ще сгрешите, ако не ги опитате "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо515
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените миди се подваряват в кипнала вода до отварянето им, след това едната от черупките се отделя и се оставя тази, в която е ядката. Ядката се почиства от водораслото на мидата.

Мидите се нареждат с черупката отдолу в тавичка. Във всяка мида се слага малко парченце краве масло и се поставят във загрята фурна до стапянето му.

Отделно в тиган се приготвя оризът, като се запържва в олио до отделяне на зърната едно от друго, добавя се нарязания на ситно кромид лук, след като лука се запържи, се залива с топла вода.

Добавят се подправките. Сместа се задушава в тигана до постигане сваряването на ориза.

Взема се с лъжица от сместа и се поставя във всяка от мидите до напълването и. Отгоре се поръсва настъргания кашкавал.

Тавичката с черноморските миди се връща в фурната и се запича до разтапянето на кашкавала.

Приятен апетит.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар