Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпан руло със сметана и ягодово сладко

Пандишпан руло със сметана и ягодово сладко

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Пандишпан руло със сметана и ягодово сладко
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Няма да погледнете друго руло, веднъж ако опитате това Руло със сметана и ягодово сладко"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.*
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • за гарниране
  • сметана - 200 мл течна сладкарска
  • ягодово сладко - 1/2 бурканче
  • млечен шоколад - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и олиото. Добавя се пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.

Сместа се сипва в тавичка, покрита с намаслена хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути.

С помощта на кърпа се навива на руло.

След като се охлади, се развива и се отстранява хартията.

Пандишпановото руло се намазва с половината от разбитата сметана и сладкото.

Завива се отново на сладко руло. Покрива се с останалата сметана.

Отгоре пандишпан руло със сметана и ягодово сладко се полива със стопения на водна баня шоколад.

*Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: