Начин на приготвяне
Включете фурната на 190 градуса, постелете тавата на фурната с хартия за печене.
В метален съд налейте млякото и добавете маслото, поставете ги на слаб огън до завиране и ги свалете от котлона.
В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, докато сместа удвои обема си. Прибавете предварително смесените пресято брашно, нишесте, сол и бакпулвер.
Разбъркате с шпатула сместа, бъркайки от долу нагоре до еднородна смес. На тънка струя към тях прибавете топлата смес от мляко и масло при непрекъснато и бавно бъркане.
Сипете сместа в предварително застланата тава и я поставете във фурната печете до златисто кафяв цвят на пандишпановия блат за около 10-15 минути. Не прекалявайте с печенето на блата, защото ще изсъхне.
Навийте блата заедно с хартията на пандишпаново руло и след като се охлади, премахнете хартията.
Намажете блата първо със сладкото а после и разбитата сметана и отново навийте внимателно на руло, декорирате с част от сметаната и малко от сладкото.
*Чашата е 250 мл.