Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Сочно пандишпан руло със сладко и сметана

Сочно пандишпан руло със сладко и сметана

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сочно пандишпан руло със сладко и сметана
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Искате ли да отложите диетата, че днес сме приготвили Сочно пандишпан руло със сладко и сметана и се надяваме да го опитате"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - ¾ ч.ч.*
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 100 г
  • нишесте - 40 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 3 бр.
  • плънка
  • сладко от малини - 1 бурк.
  • течна сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 190 градуса, постелете тавата на фурната с хартия за печене.

В метален съд налейте млякото и добавете маслото, поставете ги на слаб огън до завиране и ги свалете от котлона.

В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, докато сместа удвои обема си. Прибавете предварително смесените пресято брашно, нишесте, сол и бакпулвер.

Разбъркате с шпатула сместа, бъркайки от долу нагоре до еднородна смес. На тънка струя към тях прибавете топлата смес от мляко и масло при непрекъснато и бавно бъркане.

Сипете сместа в предварително застланата тава и я поставете във фурната печете до златисто кафяв цвят на пандишпановия блат за около 10-15 минути. Не прекалявайте с печенето на блата, защото ще изсъхне.

Навийте блата заедно с хартията на пандишпаново руло и след като се охлади, премахнете хартията.

Намажете блата първо със сладкото а после и разбитата сметана и отново навийте внимателно на руло, декорирате с част от сметаната и малко от сладкото.

*Чашата е 250 мл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: