Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пандишпан със сладко и шоколадова сметана

Пандишпан със сладко и шоколадова сметана

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Пандишпан със сладко и шоколадова сметана
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
19/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12 парчета
"Не обещаваме, че ще ви запазим парче от него, защото е толкова сочен и ароматен"

Необходими Продукти

  • ЗА ПАНДИШПАНА
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • вода - 1/3 ч.ч. гореща
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • ЗА СИРОПА
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1
  • ЗА КРЕМА
  • сметана - 200 мл течна сладкарска
  • млечен шоколад - 1 бр.
  • домашно сладко - още 2 бурканчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте белтъците с щипка сол на плътен сняг. Жълтъците разбийте със захарта, олиото и горещата вода. Добавете пресятото с бакпулвера брашно.

Добавете белтъците, като ги смесите много внимателно да не спаднат. Прехвърлете в намаслена и набрашнена форма за торта. Печете блата на 180 градуса за 25-30 минути.

След като се охлади блатът, го разрежете хоризонтално на две части.

Сложете във форма за торта единия блат, сиропирайте го с приготвения захарен сироп. Сипете двете бурканчета сладко, разнесете равномерно навсякъде.

Покрийте с втория блат, сиропирайте го и него. Разбийте сметаната към нея добавете разтопения на водна баня шоколад.

Покрийте пандишпана със сметаната. Охладете за няколко часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: