Начин на приготвяне
Затопля се 100 мл прясно мляко и маята се разтваря в него със захарта, за да се активира, и се оставя за 10 минути на топло. През това време се разбиват яйцето, киселото мляко, прясното мляко и солта с две супени лъжици олио.
Постепенно се добавя брашното и се замесва меко тесто. Оставя се около половин час да втаса.
След това се разделя на две големи топки, от които едната се разделя на четири, а другата на пет части. Четирите части се разточват и намазват с разтопено масло, разбъркано с олио, и накрая с крема сирене.
Завиват се на рула и се режат през средата, след което се подреждат като слънце в намазнена тава. От другите пет части едната не се разточва, а с останалите се третират като първите четири и се подреждат между тях.
Последната част се поставя в средата и се намазва с остатъка от сместа от масло и олио.
Отгоре се поръсва с шарена сол и сминдух и се завива да почине.
Питката се пече на предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.
След като се извади, питката с крема сирене се поръсва с вода и се завива с кърпа за около 15 минути.