Начин на приготвяне
Изсипваме брашното в дълбок съд, като аз си оставям 3 пръста брашно в пакета, от които да добавям към тестото. Добавяме маята и разбъркваме. Изсипваме майонезата, разбъркваме с дървена бъркалка, добавяме млякото и разбъркваме добре сместа.
Замесва се тесто, като при необходимост се добавя още брашно, докато стане гладко и еластично тесто. За да се активира маята, удряме тестото 50-100 пъти в плота или в съда, в който сме месили.
Мажем тестото с олио и го оставяме да почине. След това го замесваме отново. Откъсва се топче, разточва се и се реже на ленти. Всяка лента мажем с крема сирене (каквото количество ви е по вкуса) и завиваме на рулце.
Тестените рулца подреждаме в намаслена форма за кекс. Готовата питка мажем с разбит жълтък и поръсваме със сусам.
Печем бухнала питка с крема сирене на 190 градуса 40-45 минути. След като извадим питката от фурната, я поръсваме с вода и покриваме с влажна кърпа.
Коментари