Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Мус от фламбирани пилешки дробчета

Мус от фламбирани пилешки дробчета

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117493961k1
Мус от фламбирани пилешки дробчета1 / 2
04/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • масло - 150 г
  • карантия - 600 г пилешки дробчета
  • майорана - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • коняк - 50 мл или бренди
  • заквасена сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в малко масло, докато омекне. Пилешките дробчета се измиват, почистват се и се запържват заедно с лука на много силен огън, така че отвътре да останат розови.

След това намаляваме огъня и добавяме подправките. Полива се с коняка (брендито) и се запалва.

Пламъкът угасва, след като похлупим с капак. Добавяме останалото масло. Оставяме сместа да се охлади. След това се смила в блендер, заедно със сметаната до получаването на хомогенна смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: