Кюфтета с коняк

Кюфтета с коняк
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • кайма - 2 кг
  • галета - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • коняк - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер - смлян
  • сос уочестър - 1 с.л.
  • сос табаско - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - (по желание)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се изпържва.

Чесънът се счуква на каша.

След това всички продукти се смесват.

Омесената кайма се оставя в съд с капак и се оставя да престои в хладилника около 2 часа.

След това се оформят кюфтета и се пекат на загрята скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
не съм опитвала с коняк ,надявам се да е вкусно -става като две в едно :))
11.06.2016 14:00