Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Аламинути»Фламбирани скариди с коняк

Фламбирани скариди с коняк

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Фламбирани скариди с коняк3 / 3
23/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"Само няколко минути и малко коняк стоят между вас и най-вкусните фламбирани скариди"

Необходими Продукти

  • скариди - 400 г небелени, големи
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • кайенски пипер - 1 сухо чушле
  • коняк - 1 к.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус едра, на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете скаридите. Ако има такива със смачкани глави, отстранете ги и ги използвайте за други ястия или бульони.

Нарежете чесъна на филийки и го запържете на слаб огън за много кратко в зехтина заедно с лютото чушле. Щом пусне аромат, сложете и скаридите в тигана и увеличете огъня.

Когато морските дарове променят цвета си от сивкав до червеникав и от двете страни, веднага намалете огъня и сипете коняка. Фламбирайте, проявявайки предпазливост, за да не се изгорите. Задължително аспираторът ви трябва да е изключен! Разклащайте леко тигана, докато огънят угасне и алкохолът се изпари.

Посолете с едрата люспеста сол и след минутка отстранете от огъня.

Поръсете скаридите на тиган с много фино настъргана лимонова кора и поднесете с резени лимон.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: