Запеканка с праз, свинско и кашкавал

24/01/2019
"Когато събереш най-любимите си неща в една тава и ги запечеш, получаваш апетитна запеканка с праз, свинско и кашкавал "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо594
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г нарязано на хапки
  • праз - 3 стръка
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 150 г настърган
  • сметана - 150 г готварска
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с мазнина се запържва месото, докато се запечата. След това се отстранява, добавя се нарязаният праз и се задушава до омекване.

Яйцата се разбиват, смесват се с кашкавала и се добавят към праза.

Добавя се сметаната и се разбърква добре. Готовата смес се изсипва върху месото, овкусява се и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Към края на печенето се добавя още малко настърган кашкавал и се допича. Запеканката се поднася топла.

Източник: Стояна Чанова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар