Ябълков щрудел с оризови кори

25/01/2019
Дарина Иванова
отДарина ИвановаГотвач20510461
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо253
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като измиете добре ябълките ги обелете. Отстранете семките и настържете на ренде.

По желание може да наситните орехите с нож или в чопър, в зависимост каква големина искате.

Прибавете орехите към ябълките заедно с кората от един лимон и канела. Докато стържете лимонената кора внимавайте да не засегнете бялата част. Добавете мед, разбъркайте добре и сместа ви е готова.

В дълбока чиния изсипете гореща вода, в която ще топите оризовите кори. След като омекне прехвърлете кората в плитка чиния изсипете 2-3 с.л. от сместа и завийте по желание.

Прехвърлете щруделите в тава с хартия за печене. Завийте по същия начин и останалите оризови кори.

Изпечете ги на 200 градуса до готовност за около 15-20 мин. Преди да ги пъхнете във фурната намажете с жълтък.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар