Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с червени чушки и крекери

Разядка с червени чушки и крекери

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168735961k1
Разядка с червени чушки и крекери
Снимка: Моника Иванова
1 / 4
26/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15 бр.
"Идеални за партита и събирани с приятели - вкусна разядка с червени чушки и крекери"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • вода - 50 мл
  • зехтин - 50 мл
  • нахут - 150 г суров
  • чушки - 5 бр. печени червени
  • чесън - 2 скилидки
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипете водата заедно със зехтина. Към тях прибавете пресятото брашно с 1 ч.л. сол.

Замесете еластично тесто, при нужда добавете още малко зехтин или брашно в зависимост от полученото тесто.

Разточете го върху плот, който не е набрашнен, поради зехтина не залепва. Направете желаните фигурки и ги изпечете в незалепваща тава на 200 градуса за около 10-15 мин.

За хумуса е необходимо да сте накиснали нахута от предната вечер, за да се свари по-бързо.

Изсипете старата вода и прибавете нова оставете го на заври и отново сменете водата. С вече сменената вода оставете да ври на бавен огън до готовност.

След като е готов е добре да го обелите, за да се получи по-добра консистенция. След като нахутът е готов го изсипете в чопъра. Обелете чушките, нарежете ги на дребни парчета и ги прибавете към нахута.

Наситнете чесъна, който също добавяте заедно със зехтина, сусамовия тахан и 1 ч.л. сол. Разбийте получената смес до гладка консистенция. Проявете търпение.

С помощта на шприц декорирайте крекерите с получения хумус. Става изключително вкусно и красиво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: