Начин на приготвяне
В купа изсипете водата заедно със зехтина. Към тях прибавете пресятото брашно с 1 ч.л. сол.
Замесете еластично тесто, при нужда добавете още малко зехтин или брашно в зависимост от полученото тесто.
Разточете го върху плот, който не е набрашнен, поради зехтина не залепва. Направете желаните фигурки и ги изпечете в незалепваща тава на 200 градуса за около 10-15 мин.
За хумуса е необходимо да сте накиснали нахута от предната вечер, за да се свари по-бързо.
Изсипете старата вода и прибавете нова оставете го на заври и отново сменете водата. С вече сменената вода оставете да ври на бавен огън до готовност.
След като е готов е добре да го обелите, за да се получи по-добра консистенция. След като нахутът е готов го изсипете в чопъра. Обелете чушките, нарежете ги на дребни парчета и ги прибавете към нахута.
Наситнете чесъна, който също добавяте заедно със зехтина, сусамовия тахан и 1 ч.л. сол. Разбийте получената смес до гладка консистенция. Проявете търпение.
С помощта на шприц декорирайте крекерите с получения хумус. Става изключително вкусно и красиво.