Заешко с ориз и суха манатарка на фурна

АнонименАнонименНовак1
28/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо709
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива и нарязва на порции. Слага се в тенджера заедно с дафинов лист и сол. След като заври, се отцежда и поставя на страни.

В тиган слагаме нарязаните лук, чушка и морков и ги запържваме. Към тях прибавяме и накиснатата суха манатарка.

След като всичко се запържи прибавяме ориза. Изчакваме ориза да стане стъклен и отместваме настрани.

В друг тиган слагаме мазнина и запържваме чесън. Към тях запържваме порциите заешко, като добавим бяло вино.

Накрая поставяме ориза и зеленчуците в тавата и отгоре слагаме запържените порции заедно със соса от бяло вино и чесън.

Добавяме вода и печем във фурната на 250 градуса, за около 1 час.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар