Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Заешко с ориз на фурна по селски

Заешко с ориз на фурна по селски

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Заешко с ориз на фурна по селски
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Може да се поднесе заешко с ориз на фурна по селски и с таратор."

Необходими Продукти

  • заешко месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • За гарнитура
  • броколи
  • домати
  • люти чушки - мариновани
  • картофи соте
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половин заек се сварява и обезкостява.

Лукът, морковът се почистват и нарязват на ситно, може и да се настържат на едро ренде.

Задушават се в олиото и се добавя измит ориз, подправките, сол, бъркаме до прозрачен ориз.

Изсипва се в тавичка и се подрежда и заешкото месо.

Залива се с вода в съотношение ориз и течност 1:3. Пече се заешкото до готовност на умерена фурна.

Готовият заек с ориз се поръсва с нарязан магданоз по желание.

Аз лично гарнирам със зеленчуци - картофи соте, задушени броколи, домати, мариновани люти чушки.

Може да се поднесе заешко с ориз на фурна по селски и с таратор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: