Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Ориз на Фурна»Заешко с гъби, моркови, арпаджик и ориз на фурна

Заешко с гъби, моркови, арпаджик и ориз на фурна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Заешко с гъби, моркови, арпаджик и ориз на фурна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
02/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Заешко по селски - с моркови, гъби и арпаджик - затова е толкова неустоимо вкусно"

Необходими Продукти

  • заек - 1/2 бр.
  • гъби - 1/2 буркан (около 200 г)
  • моркови - 2 бр.
  • арпаджик - 1 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарежете на порции, осолете и хубаво натрийте с червен пипер и олио.

Нарежете морковите на кръгчета и обелете арпаджика. В тава сипете олио, подредете месото и около него добавете морковите, гъбите и арпаджика.

Поръсете с черен пипер и малко сол, долейте вода около три чаени чаши.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пече на 180 градуса, след час извадете тавата и добавете измития ориз, върнете във фурната без фолио, за да се запече малко месото и оризът да поеме от бульона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: