Начин на приготвяне
В тавата, в която ще печем заека, слагаме олиото, черния и червен пипер, чубрицата и солта и объркваме добре.
В тази марината хубаво овалваме порциите заешко. След това добавяме нарязания лук (ако имате балучки, още по-добре), моркова на кръгчета, чесъна (цял или на скилидки), даф. лист, бахар и черен пипер на зърна. Ако имаме гъби под ръка, слагаме и от тях.
Внимателно наливаме в тавата водата и бялото вино и леко я разклащаме, за да се наместят всички съставки.
Покриваме с фолио и печем на 180 градуса около 1.5-2 часа. След което махаме фолиото, обливаме порциите със соса и печем още около 30 минути, до получаването на златист загар на ястието.
Заешкото става много крехко и ароматно!
Да ви е сладко!
Съотношението олио:вода:вино може да бъде и 1:1:1.
Коментари