Бисквитена торта с маскарпоне и халва

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф6029114756
27/01/2019
"Бисквитена торта като от сбъдната кулинарна мечта - с маскарпоне и вкус, който ще ви накара да се размечтаете за второ, че и трето парче "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 122
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • бисквити - 3 пакета Petit Beurre
  • маскарпоне - 500 г
  • халва - 250 г тахан
  • шоколад - 200 г млечен
  • сметана - 500 мл сладкарска за разбиване
  • компот - 1/2 ч.ч. от кайсия или прясно мляко за потапяне на бисквитите
  • какао - за поръсване на тортата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за голяма торта в тава 21/31 см.

Направете първо ганаш от шоколада и 200 мл от сметаната. Загрейте сметаната до кипване. Начупете шоколад на малки парчета в суха купа и залейте с горещата сметана.

Бъркайте с телена бъркалка, докато се разтопи шоколадът. Оставете ганаша да се охлади. Междувременно нарежете халвата на ситно. В купа с миксер разбийте маскарпоне и халва, докато хубаво се смесят.

В друга купа разбийте на сняг останалата сладкарска сметана. Прибавете малко по малко битата сметана към маскарпонето с халвата, като разбърквате с въртеливи движения, за да се усвои.

Започнете да потапяте за кратко бисквити в сока от компота или затоплено прясно мляко и подредете първия ред. След това сипете част от крема и загладете.

След това подредете нов ред натопени бисквити и отгоре намажете с охладения шоколадов ганаш. След това отново бисквити с крем и отново бисквити с шоколадов ганаш.

Трябва слоят най-отгоре да бъде от бисквити с шоколадов ганаш. Приберете тавата с тортата за няколко часа в хладилника или за цяла нощ. Преди сервиране поръсете готовата бисквитена торта с какао.

Рецептата е взаимствана от lussisworldofartcraft.blogspot.com

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар