Начин на приготвяне
Първо приготвяме шоколадовия сос, като затоплим млякото до точка но кипене. Махаме от котлона и слагаме шоколада. Бъркайте, докато се разтвори на 100%.
Вземете една купа и разбийте сметаната. В друга купа сложете маскарпонето, халвата и разбийте с миксера.
С помощта на шпатула смесете добре сметаната и маскарпонето.
Вземете форма за торта с падащо дъно. Намокрете бисквитите и подредете един ред, сложете от крема, банан на колелца, още един ред бисквити, половината шоколадов сос, ред бисквити, крем, банан, бисквити и завършваме с шоколадовия сос.
Оставете в хладилника за няколко часа. Декорирайте бисквитената торта с малини и сметана. Може и само да поръсите с какао.
Тортата с халва и маскарпоне е готова.