Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тирамису»Тирамису с блатове за торта

Тирамису с блатове за торта

МоникаМоника
Чирак
6633138
Тирамису с блатове за торта4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"И да знаете, че разкошно тирамису се прави с блатове за торта и много любов, край на съобщението"

Необходими Продукти

  • блатове - около 1/2 пакет, за торта
  • яйца - 1 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • течна сметана - 200 мл
  • крема сирене - 2 пакетчета
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • кафе - около 2 кафеварки х6 кафета, студено, горчиво
  • ром
  • какао - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте крема сиренето с малко от захарта, след което направете същото със заквасена сметана и ги съединете. Разделете яйцето на белтък и жълтък и ги разбийте поотделно отново с малко част от захарта, като в белтъка сложете щипка сол!

Разбийте и течната сметана, която трябва да е от хладилник. Изсипете и останалата захар. Когато сметаната е разбита, добавете жълтъка, разбъркайте. Съединете с крема сиренето и заквасената сметана, като разбърквате на рака с дървена или силиконова бъркалка.

Накрая добавяте малко по-малко белтъка, като разбърквате от долу нагоре. В студеното кафе сипете ром и започнете да топите парченцата блат в кафето, като в същото време ги редите в тавичка, разпределяте крема и отново редите блатове за торта.

Накрая отгоре изсипвате останалия крем, разпределяте го и поръсвате с какаото. Вашето тирамису е готово, след като престои 1 нощ в хладилник (може да поръсите какаото на следващия ден преди поднасяне).

Аз го направих в елипсовидна тавичка с размер около 30Х20 см и стана на три нива. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: