Класически тас кебап

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Класически тас кебап
Снимка: Мария Симова
2 / 5
28/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Време е за класика - представяме ви любимият на поколения класически тас кебап - да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1кг
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 30 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • картофи - 2 бр. средни по големина
  • моркови - 2 бр.
  • вода - 3 ч.ч. гореща
  • черен пипер - на вкус
  • пилаф
  • масло - 30 г
  • олио - 2 с.л.
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете месото на малки кубчета. Отделно разтопете маслото в олиото, прибавете месото и пържите до златист цвят, при непрекъснато бъркане.

Добавете ситно нарязаните лук и скилидки чесън, продължете пърженето до омекване на лука.

Прибавете брашното и бъркайте за 2-3 минути, добавете доматеното пюре и отново разбъркайте.

Прибавете солта, обелените и нарязани на малки кубчета картофи и моркови, черен пипер на вкус и 3 чаши гореща вода.

Поставете капака на съда и гответе на слаб огън за около 30 минути.

Разтопете маслото в олиото и запържете предварително добре измития ориз под тичаща вода, до прозрачен цвят.

Разтворете зеленчуковата подправка в горещата вода и налейте към ориза, ако е нужно посолете (защото подправката съдържа сол).

Варите при затворен капак на съда, без разбъркване на слаб огън. Завийте съда с чиста кърпа и капака за да се задуши и абсорбира водата напълно.

Сервирайте тас кебапа, като ориза поставите в средата на чиния за сервиране, а отстрани полеете с кебапа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: