Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки парченца, а лука на ситно. Нарежете и маслото на дребни кубчета.
В купа сипете нарязаното месо, джоджена, нарязания лук, черния пипер, сол и маслото на кубчета. Разбъркайте всичко хубаво.
Пригответе емайлиран съд с големина, подходяща да побере месото. Натъркайте хубаво и плътно месото до ръба на съда.
Захлупете купата с месото в средата на тава (с отвора надолу). Около купата в тавата сипете зеленчуков бульон около 200 мл. Поставете в загрята фурна на 180°C и задушавайте около 40 мин. При необходимост долейте от бульона.
След като изтече времето, извадете тавата и сипете около купата предварително измития ориз. Досипете още бульон и върнете тавата във фурната. Гответе още около 40 мин. до готовност на ориза.
Преди сервиране на тас кебапа отстранете внимателно купата, така че свинското да остане в средата на ориза.
Рецептата е взаимствана от https://www.spisanie.to
Арменският тас кебап е готов.
Коментари