Начин на приготвяне
Измийте и нарежете месото на малки кубчета. Отделно разтопете маслото в олиото, прибавете месото и пържите до златист цвят, при непрекъснато бъркане.
Добавете ситно нарязаните лук и скилидки чесън, продължете пърженето до омекване на лука.
Прибавете брашното и бъркайте за 2-3 минути, добавете доматеното пюре и отново разбъркайте.
Прибавете солта, обелените и нарязани на малки кубчета картофи и моркови, черен пипер на вкус и 3 чаши гореща вода.
Поставете капака на съда и гответе на слаб огън за около 30 минути.
Разтопете маслото в олиото и запържете предварително добре измития ориз под тичаща вода, до прозрачен цвят.
Разтворете зеленчуковата подправка в горещата вода и налейте към ориза, ако е нужно посолете (защото подправката съдържа сол).
Варите при затворен капак на съда, без разбъркване на слаб огън. Завийте съда с чиста кърпа и капака за да се задуши и абсорбира водата напълно.
Сервирайте тас кебапа, като ориза поставите в средата на чиния за сервиране, а отстрани полеете с кебапа.