Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Сметанова торта с кисело мляко и извара

Сметанова торта с кисело мляко и извара

КристинаКристина
Новак
63319
Сметанова торта с кисело мляко и извара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Шоколад тук, шоколад там, а понякога на душата ѝ се иска само парче торта с кисело мляко"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 120 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За плънката
  • кисело мляко - 500 г
  • извара - 250 г обезмаслена
  • лимонова кора - настъргана кора
  • захар - 150 г
  • желатин - 8 плочки разтворен
  • сметана - 200 г бита
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за форма за торта с диаметър 26 см. Дъното на формата се покрива с хартия за печене.

С миксер се бъркат яйцата със захарта, ванилията, лимоновата кора и солта, докато се получи крем.

Брашното и бакпулверът се смесват, пресяват се върху пухкавия крем и всичко се разбърква.

Тестото се пълни макс до 4/5 на формата. Пече се около 15 мин на 180 градуса предварително загрята фурна.

Вади се от фурната и след 5 мин се отделя от формата внимателно. Маха се и хартията за печене.

Сладкишът трябва да е мек и еластичен. Взима се нож и внимателно се разрязва надлъжно по средата.

За плънката се смесват киселото мляко, изварата, лим. сок, и захар. Прибавя се желатин, като се бърка постоянно. Към желирания крем се добавя сметаната.

Полученият крем се изсипва върху едната половина на тортата оформя се по формата и върху него се слага и другата част на тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: