Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салати с домати»Салата Капрезе с песто Дженовезе

Салата Капрезе с песто Дженовезе

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Салата Капрезе с песто Дженовезе
Снимка: Зори
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Защо всички я обичат ли - защото това е най-вкусната и лесна за приготвяне салата със свеж вкус"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр.
  • моцарела - 300 г
  • балсамов оцет - 100 мл
  • зехтин - 60 мл Екстра върджин
  • риган - на вкус сух
  • за пестото
  • босилек - 100 г
  • кедрови ядки - 20 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 120 мл Екстра върджин
  • лимонов сок - сокът от 1/2 лимон
  • пармезан - 30 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Салатата Капрезе идва от остров Капри, Италия. Заради съчетанието на цветовете червено, бяло и зелено (цветовете на националния флаг на Италия), Капрезе салатата става едно от националните блюда на Италия.

За пестото:

Босилекът, кедровите ядки и чесънът се поставят в подходящ съд, налива се зехтина и се пасира. Прибавят се сокът от лимона, настърганият пармезан и се овкусява със сол на вкус. Разбърква се.

Доматите и моцарелата се нарязват на кръгчета. Нареждат се в порционни чинии, като се редуват с леко застъпване. Върху тях се разпределя от пестото.

Италианската салата се поръсва се допълнително с балсамов оцет, зехтин и сух риган на вкус.

Салатата Капрезе с песто Дженовезе е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: