Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с Песто Дженовезе и Пармезан

Спагети с Песто Дженовезе и Пармезан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Спагети с Песто Дженовезе и Пармезан
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Класика от слънчева Италия, която ще намери почитатели и във всеки български дом"

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • пармезан - около 80 г
  • За песто Дженовезе
  • босилек - 40 г свежи листа
  • чесън - 2 скилидки
  • кедрови ядки - 15 г
  • пармезан - 50 г
  • пекорино - 20 г
  • зехтин - 80 мл
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пестото смиламе листата босилек с чесъна, ядките и малка част от зехтина.

Добавяме разбърквайки останалия зехтин и настъргваме на много фино ренде сирената. По желание посоляваме леко и разбъркваме до хомогенна смес.

Спагетите сваряваме по указанията на производителя. Препоръчвам да не ги чупите, а пускате цели във вряща подсолена вода.

Стърчащите краища се побутват когато тези, които се намират във водата омекнат, така, лека полека, целите спагети се озовават под водата.

Сварената паста отцеждаме, минаваме за кратко под течаща студена вода, за да пресечем процеса на готвене, отново отцеждаме добре и объркваме със зехтин, за да не слепва.

Разпределяне в чинии, като оформяме спагетите като гнезденце и в него поставяме 2-3 лъжици от пестото.

Поръсваме всяка порция с пармезан нарязан на тънки люспи.

Съвет: Пестото, което ви остане, може да съхраните в хладилник в добре затворено бурканче.

Спагетите с Песто Дженовезе и Пармезан са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: