Начин на приготвяне
Първо си пригответе Бешамел. Разтопете кравето масло, добавете 3 супени лъжици брашно и запържете за няколко минути. Излейте наведнъж студеното прясно мляко и започнете веднага да бъркате с телена бъркалка, докато Бешамелът се сгъсти.
Оставете го по-рядък, нашата лазаня няма друг сос и ще поеме добре Бешамела. Овкусете с щипка настъргано индийско орехче. Във вряща подсолена вода бланширайте корите две по две, охладете за секунда под течаща вода и наредете върху суха кърпа.
Започнете да редите лазанята. На дъното на подходяща тавичка изсипете няколко супени лъжици Бешамел. Сложете ред кори. Върху тях разнесете от пестото, полейте с 2-3 с.л. Бешамел и наредете парчета скаморца и тънко нарязана шунка.
Поръсете с настърган пармезан. Постъпете така с всичките кори. Отгоре сложете от Бешамела и поръсете с пармезан. Изпечете лазанята на 200 градуса за 15-20 мин. или до приятен загар.
Поднесете топла вкусната лазаня с пармезан.
Неустоимо ястие Лазаня с песто Дженовезе - да ви е сладко!