Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с песто Дженовезе

Лазаня с песто Дженовезе

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Лазаня с песто Дженовезе
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
29/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Лазаня с песто Дженовезе - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 250 г, пресни
  • шунка - 200 г тънко нарязана
  • песто - 150 г от босилек
  • скаморца - 150 г
  • пармезан - 100 г настърган
  • за бешамела
  • прясно мляко - 400 мл
  • краве масло - 70 г
  • брашно - 3 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе Бешамел. Разтопете кравето масло, добавете 3 супени лъжици брашно и запържете за няколко минути. Излейте наведнъж студеното прясно мляко и започнете веднага да бъркате с телена бъркалка, докато Бешамелът се сгъсти.

Оставете го по-рядък, нашата лазаня няма друг сос и ще поеме добре Бешамела. Овкусете с щипка настъргано индийско орехче. Във вряща подсолена вода бланширайте корите две по две, охладете за секунда под течаща вода и наредете върху суха кърпа.

Започнете да редите лазанята. На дъното на подходяща тавичка изсипете няколко супени лъжици Бешамел. Сложете ред кори. Върху тях разнесете от пестото, полейте с 2-3 с.л. Бешамел и наредете парчета скаморца и тънко нарязана шунка.

Поръсете с настърган пармезан. Постъпете така с всичките кори. Отгоре сложете от Бешамела и поръсете с пармезан. Изпечете лазанята на 200 градуса за 15-20 мин. или до приятен загар.

Поднесете топла вкусната лазаня с пармезан.

Неустоимо ястие Лазаня с песто Дженовезе - да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: