Хумус от грах

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Хумус от грах
Снимка: Моника Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Грабвайте една препечена филийка и елате да опитаме заедно тази класическа разядка във вкусен вариант с грах"

Необходими Продукти

  • грах - 400 г от консерва
  • авокадо - 1 бр.
  • лимони - ½ бр.
  • сол - ½ ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете граха от течността добре.

Обелете авокадото и го нарежете на кубчета, за да се разбие по-добре, изсипете го в чопъра.

Добавете зехтин и сол на вкус.

Добавете част от граха и разбийте за 2-3 минути, след което добавете и останалия грах и доразбийте граховото пюре.

Получава се гладка консистенция с уникален вкус - по желание може да добавите и малко черен пипер на вкус към хумуса.

Хумусът от грах е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: