Начин на приготвяне
Уникален на вкус, по-вкусен хумус не бях опитвала, но така е, когато се приготвя с любов.
Ползвах 1 ч.ч. нахут от консерва и една малка консерва от млад грах. Поставяме в каната на чопър или блендер.
Прибавя се нарязан лук и чесън, сол, кимион, ломонов сок и зехтин. Блендира се за кратко на пюре.
Отварям и добавям от течността на консервата от нахута до нужната гъстота. Затваря се отново блендираме на еднородна смес.
Опитва се на вкус, при нужда се добавя малко сол.
Сипва се в поднос, декорира се с пера лук, зехтин и маслинки.
Поръсваме със сусам и хапваме с парче оризов хляб или крекери.
Хумусът с грах и пресен лук е чуден!