Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус с грах и пресен лук

Хумус с грах и пресен лук

Хумус с грах и пресен лук
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Ако хумусът е на почит и във вашия дом, опитайте тази рецепта"

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г
  • грах - 150 г консерва
  • сол - на вкус
  • кимион - 2 щипки
  • зехтин - 3 с.л.
  • пресен лук - 1 стрък
  • пресен чесън - 1 стрък
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • вода - 50 мл от консервата нахут за разреждане
  • гарниране
  • маслини
  • лук - пера
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Уникален на вкус, по-вкусен хумус не бях опитвала, но така е, когато се приготвя с любов.

Ползвах 1 ч.ч. нахут от консерва и една малка консерва от млад грах. Поставяме в каната на чопър или блендер.

Прибавя се нарязан лук и чесън, сол, кимион, ломонов сок и зехтин. Блендира се за кратко на пюре.

Отварям и добавям от течността на консервата от нахута до нужната гъстота. Затваря се отново блендираме на еднородна смес.

Опитва се на вкус, при нужда се добавя малко сол.

Сипва се в поднос, декорира се с пера лук, зехтин и маслинки.

Поръсваме със сусам и хапваме с парче оризов хляб или крекери.

Хумусът с грах и пресен лук е чуден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: