Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Чийз торта с бисквити и течен шоколад

Чийз торта с бисквити и течен шоколад

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168735961k1
Чийз торта с бисквити и течен шоколад
Снимка: Моника Иванова
2 / 3
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Щом в заглавието има думите торта и шоколад, друго повече не ни е нужно"

Необходими Продукти

  • За блата
  • какаови бисквити - 300 г
  • масло - 125 г
  • ромова eсенция
  • За крема
  • желатин - 2 пакетчета
  • течен шоколад - 400 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • банани - 1 бр.
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чопър нарежете какаовите бисквити на ситно. Нарежете маслото на малки кубчета и разтопете на водна баня, изсипете го в бисквитите заедно с есенцията ром и разбъркайте добре.

На дъното на форма с падащо дъно разстелете равномерно и притиснете хубаво с лъжица. Оставете в хладилника да стегне, докато направите крема.

За него разбийте заквасената сметана и банана в блендер до хубаво пасиране на банана, след което добавете и шоколада.

Желатина разтворете на водна баня в 6-7 с.л. вода. Готовия желатин изсипете на тънка струя към шоколадовата смес и разбъркайте.

Залейте блата от бисквити и оставете шоколадовата торта в хладилника за поне 4 часа, преди да поднесете поръсете с какао.

Чийз тортата с бисквити и течен шоколад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: