Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете водата, олиото и пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.
Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Печете блата на 180 градуса за 15 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади.
Разбийте сметаната. Към нея добавете заквасената сметана, разбъркана с пудрата захар.
Нарежете блата на 5 ленти. Пригответе си подходяща форма (моята беше на сърце с диаметър около 20 см).
Вземете една лента блат и леко я сиропирайте. Внимателно намажете с течен шоколад.
Покрийте с една част от крема. Поръсете с плодове и завийте на руло. Поставете го в средата на формата.
Вземете друга лента, сиропирайте и намажете с шоколад. Пак сложете от крема и поръсете с натрошени бисквитки Орео.
Внимателно вземете лентата и я завийте около рулото в средата. По същия начин направете и останалите ленти блат, като редувате-плодове с бисквитки. Оставете тортата поне за 1 час в хладилника. Освободете от формата и я обърнете върху поднос.
Измажете цялата торта с разбитата сметана. Залейте едната част с бяла глазура, а другата - с ягодова.
С пръст внимателно размажете там, където се събират двете глазури.
Направете цветето и табелката от фондан и украсете шоколадовата торта.
Бялата торта с течен шоколад и Орео е готова.