Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Нашенска Свинска Пача

Нашенска Свинска Пача

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Нашенска Свинска Пача
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
"Паднат ли температурите навън, значи е време за Нашенска Свинска Пача"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • свински уши - 2 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер
  • праз - 1/2 стрък лук
  • чесън - 3 - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крачета и ушите се почистват и се измиват. Слагат се в тенджера, заливат се с вода и се слага една супена лъжица сол.

Варят се до пълна готовност. Крачетата се обезкостяват, нарязват се на късчета, свинските уши също се нарязват.

Месото се връща при бульона. Подправя се с черния пипер, нарязания праз лук и наситнения чесън. Може да добавите сушена чушка, сладка или люта - въпрос на вкус.

Сипва се в тава и се оставя за няколко часа да се желира. Пачата се реже на кубчета и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: