Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Студена свинска пача

Студена свинска пача

ИветаИвета
Новак
310
Студена свинска пача
Снимка: Ивета
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5
"Студена пача с чесънче - кой иска да опита от тази истинска българска класика"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • свински уши - 2 бр.
  • чесън
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крачета и уши се почистват и измиват добре.

Поставят се в подходяща тенджера, осоляват се и се заливат с достатъчно количество вода, за да се потопят напълно.

Вари се на слаб огън под похлупак, докато месото започне да се разкапва и отделя от костите.

Сварените продукти се изваждат, обезкостяват се и се режат на средни по големина ивици.

Към врящата вода се добавя червен пипер и продължава да ври още 5 мин.

В 5-6 купички се слага от месото, добавя се чесън и пачата се залива с горещия бульон.

Студената свинска пача е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: