Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Воловани с яйчен крем и маскарпоне

Воловани с яйчен крем и маскарпоне

Воловани с яйчен крем и маскарпоне
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Това не са просто воловани, това са миниатюрни хапки щастие"

Необходими Продукти

  • воловани - 1 пакет
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • ванилия - есенция, прах или шушулка
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • царевично нишесте - 75 г
  • краве масло - бучка
  • маскарпоне - 2 с.л.
  • жълтъци - 7 бр.
  • канела - пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 150 мл от млякото, а останалото сложете в касерола заедно с ванилията, канелата и изчакайте да заври.

Смесете нишестето със заделеното мляко заедно със жълтъците и яйцето. Разбъркайте с кухненска тел.

Махнете канелата от млякото и на тънка струйка добавете сместа с жълтъците. Оставете на котлона, докато кремът се сгъсти.

Махнете от котлона и сложете кравето масло. Оставете леко да се охлади и добавете маскарпонето.

Завийте плътно със стреч фолио и изчакайте до напълното изстиване.

Напълнете волованите с крема, отгоре полейте с топинг от горски плодове или ягода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: