Домашен агнешки курбан

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
01/02/2019
"Поне веднъж в живота си човек трябва да приготви агнешки курбан, а ние знаем една рецепта, която ще ви накара да си оближете пръстите "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 599
  • Преглеждания за месеца442
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото и дреболиите, нарежете на парчета.

Почистете и нарежете зеленчуците на ситно, ориза измийте под студена течаща вода.

Сложете тиган на котлона и загрейте зехтина, поставете лука и запържете за минутка, добавете месото с дреболийките и разбъркайте.

Сипете в тенджера 4 л студена вода и сложете на котлона, щом кипне, сипете запърженото месо с лука. Варете до омекване на агнешкото, като периодично махате образувалата се пяна.

Добавете нарязаните картофи, морков, суха чушка, ориз и доматеното пюре, разбъркайте, подправете на вкус със сол и черен пипер.

Оставете да поври 20 мин, накрая сложете девесил и джоджен.

Разбийте в купичка яйцето с лимоновия сок.

Изключете котлона, застройте чорбата с яйцето, като го сипете директно във врялата агнешка чорба, яйцето трябва да се пресече.

Поръсете агнешката чорба със свеж магданоз и поднесете.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар