Курбан с пилешко месо

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Курбан с пилешко месо1 / 2
16/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Когато поводът го изисква, курбанът е чорбата, която трябва да се приготви"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • джоджен - 1/4 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • оцет
  • черен пипер
  • сол
  • люти чушки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на дребно и го задушете до омекване в половината масло. Добавете нарязаното на ситно пилешко месо, запържете за крако и добавете нарязания на кубчета морков.

Залейте продуктите с 6 ч.ч. гореща вода, посолете и варете до полуомекване на месото.

Сложете нарязаните на кубчета картофи, чушки и домати. Овкусете с джоджен и половината от магданоза и варете до готовност.

Застройте супата с пресечена застройка, като прекарате предварително разбитото яйце през цедка, за да стане на конци.

Овкусете с оцет и черен пипер. Преди поднасяне поръсете със стрити люти пиперки и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Получи се прекрасен пилешки курбан! Само не стана ясно от рецептата, кога се слага другата половина от маслото!?! Е какво пък, спестих 25 гр. масло......
12.09.2019 19:56