Курбан от агнешки врат

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Курбан от агнешки врат
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
6
"Лесна и много вкусна курбан чорба от врат - хапваш и не можеш да се наситиш"

Необходими Продукти

  • агнешки врат - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дойде времето за прясното агнешко и за вариациите на ястията, приготвени от вкусното месо.

Ето една любима рецепта за курбан чорба - лесна и вкусна.

Вратът се измива добре и се слага в дълбока тенджера да се вари на тих огън поне няколко часа. Във водата се слагат двете глави лук - обелени и нарязани на 4 парчета. Лукът овкусява много добре месото и чорбата - с леко сладникав вкус и приятен, ненатрапчив аромат.

Когато месото започне да се отделя от костта, се изважда, обезкостява се и се оставя настрана.

Картофите се почистват, нарязват се на кубчета и се слагат във водата, в която се е варило месото. Малко преди да се сварят, месото се нарязва на по-големи парчета и се връща в тенджерата. Разбърква се.

Подправя се със сол и черен пипер. Поднася се гореща.

Курбанът от агнешки врат е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: