Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена скумрия с царевично брашно и чесън

Пържена скумрия с царевично брашно и чесън

Пържена скумрия с царевично брашно и чесън
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
24 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
44 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • балсамов оцет - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1 щипка
  • сол
  • царевично брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на шайби и я измийте добре.

В купата на пасатора сложете всички съставки и пасирайте до хомогенна смес.

Сложете скумрията в купа с капак и излейте маринатата отгоре. Затворете и оставете в хладилника за една нощ.

Спазете времето, защото иначе рискувате да хапнете риба с оцет!

Трябва да престои, за да може да поеме от подправките.

На следващия ден изцедете рибата, оваляйте в царевично брашно и изпържете от двете страни до готовност.

Сервирайте пържената скумрия с желана от вас гарнитура.

Пържената скумрия с царевично брашно и чесън е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: