Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена скумрия

Пържена скумрия

Пържена скумрия
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Класика в кухнята - най-вкусната пържена скумрийка, която задължително поднасяме с лимон"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. големи
  • брашно
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията изчистваме добре от вътрешностите и премахваме главата.

Измиваме и нарязваме на шайби.

Посоляваме и оставяме да си поеме солта поне 30 минути или 1 час.

Загряваме олио и всяко парче потапяме във брашно и нареждаме в чиния да попие брашното.

Пържим в сгорещено олио, гарнираме със лимон и някакъв зеленчук.

Ако обичате скумрия, препоръчваме да опитате и тези рецепти за скумрия на фурна и скумрия с доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много ми харесва така с хрупкава коричка.
27.05.2016 13:25
2
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#167180
Потребител#167180
Отдавна не съм правила. И аз така я приготвям!
27.05.2016 13:03