Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена каракуда с царевично брашно

Пържена каракуда с царевично брашно

Краси А.С.Краси А.С.
Чирак
3834893
Пържена каракуда с царевично брашно
Снимка: Краси А.С.
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Сипвайте биричката и поднесете пържената каракуда"

Необходими Продукти

  • каракуда - 3 бр.
  • царевично брашно - 200г
  • лимони - 2 бр.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каракудата се почиства от вътрешностите, нарязва се на парчета, измива се и се оставя да се отцеди.

След това всяко парче от рибата се осолява.

Всяко парче от каракудата се овалва в царевично брашно.

След като загреем олиото в тигана се пържи панираната риба.

Препоръчително е пържената каракуда с царевично брашно да се консумира топла.

Овкусява се със сока от лимоните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: