Начин на приготвяне
Сипва се брашното в широка купа и оформяме кладенче.
Налива се бялото вино със стайна температура, добавя се разтопена свинска мас, ванилова захар, кафява захар и се разбърква добре да се разтопи.
Прибавяме амонячната сода, отново се разбърква и с вилицата се загребва от брашното да се получи гъста каша.
Когато стане трудно, се сипва на плота, поръсен с брашно, и се замесва средно меко тесто, което да не лепне. Разделя се на две части и всяка се разточва на правоъгълник.
Нарязва се на квадрати, поставят се две черешки от сладкото и навиваме на пурички. Нареждат се в тава върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна 180 градуса за около 20-25 минути. Изваждат се и топли се поръсват обилно с пудра захар. Много вкусни сладки, идеални за кафето!