Сладки пурички с мас

Сладки пурички с мас
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
02/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
30 бр.
"Не правим компромис с вкуса - най-вкусните пурички се правят с мас и това е!"

Необходими Продукти

  • бяло вино - 1 в. ч.
  • кафява захар - 3 с.л.
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • мас - 3/4 ч.ч. разтопена
  • амонячна сода - 1 пакет (10 г)
  • брашно - 500 г за меко тесто
  • пудра захар - за поръсване
  • сладко от череши - 1 ч ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в широка купа и оформяме кладенче.

Налива се бялото вино със стайна температура, добавя се разтопена свинска мас, ванилова захар, кафява захар и се разбърква добре да се разтопи.

Прибавяме амонячната сода, отново се разбърква и с вилицата се загребва от брашното да се получи гъста каша.

Когато стане трудно, се сипва на плота, поръсен с брашно, и се замесва средно меко тесто, което да не лепне. Разделя се на две части и всяка се разточва на правоъгълник.

Нарязва се на квадрати, поставят се две черешки от сладкото и навиваме на пурички. Нареждат се в тава върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна 180 градуса за около 20-25 минути. Изваждат се и топли се поръсват обилно с пудра захар. Много вкусни сладки, идеални за кафето!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: