Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Дип с извара и чедър

Дип с извара и чедър

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Дип с извара и чедър
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Крекери, зеленчуци или парти хапки - всички те се допълват чудесно от този свеж дип с извара и чедър"

Необходими Продукти

  • извара - 200 г
  • крема сирене - 80 г
  • чедър - 70 г
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 20 г
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки, фино смлян
  • магданоз - сушен за поръсване
  • чери домати - за украса
  • моркови - 1 бр.
  • краставици - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете в блендер сиренето Чедър и пуснете на средна скорост да се раздроби на ситни парченца.

Към него настържете на фино ренде лука и чесъна. Прибавете изварата, крем сиренето, солта, черния пипер и разбъркайте до хомогенност.

Готовия дип сложете в купичка, поръсете със сушен магданоз и украсете с чери домати.

Преди да поднесете, обелете и нарежете на тънки ивици моркова и краставицата и с тях придружете този така вкусен млечен дип. Ако очаквате гости, поднесете в подходяща сосиера.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: