Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени елдени мъфини с извара и чедър

Солени елдени мъфини с извара и чедър

Солени елдени мъфини с извара и чедър
Снимка: Николина Згуровска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Солени елдени мъфини с извара и чедър за един вкусен следобед"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • шарлан - 1/2 ч.ч. Или друга мазнина
  • извара - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 п.
  • сол - 1/2 с.л.
  • чедър - 50 г настърган
  • сусам - 2 п. от 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата заедно със солта, киселото мляко, шарлана и изварата.

Добавяме настъргания чедър и сусама.

Отделно смесваме брашното заедно с бакпулвера и добавяме към останалата смес на 2 пъти.

Разбъркваме хубаво сместа и изсипваме във форми за мъфини, като поръсваме отгоре със сусам.

Печем солени елдени мъфини с извара и чедър на 180 °C в предварително загрята фурна за около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: