Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се нарязват на много фини кръгчета. Две тави, намазани със зехтин и натъркани с половината чесън, се слагат във фурната и се загряват 5 минути на 175 градуса.
Картофите се разпределят на един слой в тавите и се поръсват със сол. Пекат се 10 минути на 175 градуса.
Обръщат се и се пекат още 15 минути, докато чипсът не стане златист. Обръщат се отново и се пекат още 5 минути. Вадят се върху салфетки.
Дипът се приготвя, като магданозът се нарязва на ситно. Остатъкът от чесъна се нарязва на ситно и се счуква със солта.
Изварата се разбива, добавя се маскарпонето, кашкавалът и млякото, добавя се солта, чесънът и магданоза и всичко се разбърква. Чипсът се сервира студен заедно с дипа.