Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кюфтета»Пилешки кюфтенца с къри на тиган

Пилешки кюфтенца с къри на тиган

Пилешки кюфтенца с къри на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
04/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Такива вкусни пилешки кюфтенца с къри не се гледат, те се ядат, а рецептата винаги може да си запишете"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500
  • лук - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • къри - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го смелете на кайма. Сложете го в голяма купа. Нарежете лук, чесъна и магданоза на дребно. Ако имате кухненски робот, то сложете ги заедно в каната и ги смелете.

Сложете всичко в купата заедно с подправките. С ръце омесете каймата, докато започне да става на парцали. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете и оформете кюфтенца. Загрейте тиган и сложете малко зехтин на дъното.

Сложете пилешките кюфтенца и ги изпечете от двете страни до златист загар на среден котлон.

Поднесете с желана от вас гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: