Пилешки гърди на тиган

Пилешки гърди на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Вкусно и цветно изкушение с пилешкото месо в тиган!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 връзка пресен
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • риган
  • къри
  • магданоз
  • морска сол
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на хапки и поръсваме с къри, малко сол и черен пипер.

Зеленчуците се почистват, лукът се нарязва на ситно, морковът се обелва и нарязва на полумесеци. Чушките се почистват от семената, нарязват се на лентички.

В тигана се загрява олио и пилешкото месо се запържва, докато се позачерви. Добавят се нарязаният лук, чушките и морковите. Поръсват се със сол и черен пипер, готви се за кратко, докато омекнат.

Прибавя се доматеното пюре, разредено с 3-4 с.л. вода и добре се разбърква.

Поръсваме с риган и оставяме под капак да къкри на слаб огън за 10 -15 минути до готовност или докато пърженото пиле остане на мазнина.

Сервираме Пилешките гърди на тиган с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: