Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кюфтета»Пилешки кюфтенца с къри сос

Пилешки кюфтенца с къри сос

Пилешки кюфтенца с къри сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Знаете как се правят пилешки кюфтенца, но не сте ги опитвали в този вкусен вариант в сос къри"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • пилешка кайма - 500 г
  • лук - 1/2 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • хляб - 1 филийка
  • прясно мляко - 30 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • галета - за овалване на кюфтетата
  • за соса
  • лук - 1
  • зехтин - 50 г
  • сол - щипка
  • сметана - 200 мл за готвене
  • пилешки бульон - 250 мл
  • бяло вино - 150 мл
  • къри - 2 к.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на дребно заедно с магданоза.

Накиснете хляба в млякото. Сложете в купа всички продукти за кюфтетата. Изцедете хляба и го натрошете. Омесете хубаво каймата. Оформете малки топчетата и ги оваляйте в галетата.

Сложете в тиган малко мазнина и ги изпържете от двете страни. Извадете готовите кюфтета и ги заделете. Добавете малко мазнина и запържете лука, налейте малко водичка и пасирайте с пасатора.

Върнете кюфтетата вътре и налейте виното. Изчакайте да изври алкохолът и налейте сметаната с бульона.

Добавете подправките и варете кюфтетата в сос на бавен огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: