Торта с амарети и блатове на тиган

04/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо365
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • амарети - 35 бр. бисквити
  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - 200 г
  • бисквити - 15 бр. чаени
  • заквасена сметана - 400 г
  • банани - 1 бр.
  • сметана - 400 мл течна
  • замразени плодове - 1 ч.ч. /малини, къпини, боровинки/
  • течен шоколад - 300 г
  • кокосови стърготини - за поръсване
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и добавете нарязаното масло на парчета. Омесете маслени трохи. Количеството трохи разделете на две части.

Загрейте сух тиган и запечете всяка част от трохите до лек загар.

Разбийте течната сметана до пухкав крем. Прибавете заквасената сметана и разбъркайте до хомогенност.

Загрейте замразените плодове заедно със захарта и разбъркайте. Гответе 3-4 минути при непрекъснато бъркане.

На дъното на подходящ съд поръсете един пласт от запечените маслени трохи. Намажете слой от сметановия крем. Наредете отгоре кръгчета банани, а върху тях ред бисквити. Намажете отново с крем.

Поръсете останалата част от трохите, намажете отново с крем. Върху крема разстелете плодовата смес. Наредете амаретите по повърхността на бисквитената тортат.

Загрейте течния шоколад на водна баня и полейте тортата с него.

Облепете страните с кокосови стърготини.

Гарнирайте със сметанови цветченца.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар