Начин на приготвяне
Загрейте сметаната до кипване. Начупете на дребно шоколада в купа. Залейте шоколада със сметаната. Разбъркайте до пълното разтопяване на шоколада. Оставете сместа да се охлади и леко да се сгъсти.
Разстелете листа тесто на гладка повърхност. С резец във формата на кръг изрежете кръгчета. Броят на получените донъти ще зависи от големината на резеца.
С четка леко намокрете повърхността на кръгчетата. Залепете по три кръгчета едно върху друго. С по-малък резец изрежете средата на слепените кръгчета така че да се образува геврече. Подредете гевречетата в чиния и ги приберете за около 30 мин в хладилника.
При готовност загрейте олиото на силна температура в тиган на котлона и изпържете поничките за по няколко минути, като ги обърнете при необходимост.
Извадете и подредете върху готварска хартия да се отцедят от ненужната мазнина.
След като охладят, потопете от едната страна в шоколадовия ганаш и оставете да стегне шоколадът.
Поръсете с различни поръски на вкус.
Супер бързите донъти от бутертесто са готови.