Постни банички с гъби и маслини

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф6069114837
04/02/2019
"Постни, та постни, направихме ги за вас, защото са вкусни, останалото са подробности "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо740
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и нарежете - праз лука и чесъна на ситно, а гъбите на дребни кубчета.

Загрейте 2 с.л. олио на умерена температура в тиган на котлона. Добавете нарязания праз и пържете около 5 мин, като разбърквате периодично.

Добавете гъбите и чесъна и пържете още около 5 мин. Добавете нарязания домат на кубчета и пържете още около 5 мин, докато се изпари течността от тях. Накрая добавете нарязания магданоз, сол на вкус и нарязаните маслини. Отстранете от котлона.

Разстелете една кора и я намажете с олио. Върху нея поставете втора кора. Нарежете двойния лист на ленти спрямо големината на триъгълните банички, които ще правите. Поставете от плънката в единия край на лентата, хванете единия ъгъл и прегънете на триъгълник към противоположната страна.

След това хванете получения ъгъл и сгънете нагоре по дължината отново на триъгълник. Сгъвайте, докато нагънете цялата лента на триъгълна баничка. Напълнете и оформете и останалите ленти от корите за баница.

Подредете плътно една до друга постните банички в тава застлана с хартия за печене.

Намажете ги с олио и поръсете с вода. Изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 20 мин или до златист цвят.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар