Начин на приготвяне
Солта за тази рецепта е добре да е морска, може да е едра, може и фина. Няма да ви трябва целия пакет, вземете дълбока тава, в която ще печете пилето, и на дъното и сложете от солта, толкова, колкото да покрие дъното изцяло.
Разтворете червения и черния пипер в зехтина. Разбъркайте и намажете хубаво пилето на всякъде със сместа.
Измийте много добре лимона, разрежете го на половинки, едната половина пъхнете в отвора на пилето, другата половина изстискайте върху пилето. Скилидките чесън не ги белете, просто пъхнете и тях заедно със стрък розмарин и малко масло в отвора на пилето при лимончето.
Продуктите в отвора ще дадат вкус и аромат на пилето и ще го направят сочно. Сложете пилето в тавата върху солта, включете фурната на 170 градуса и печете за около час.
Извадете тавата, сложете пилето в чиния и поднесете.
Препоръчвам ви веднага да махнете солта от тавата след изпичане, защото после изсъхва и става на камък, и миенето на тавата е истинско приключение. Също може да ползвате фолио, алуминиево, което да сложите в тавата, след което да посипете дъното със сол, така лесно ще почистите после.
Коментари
И стана супер